Nyheter!

Här kommer vi lägga upp lite nyheter om vad som händer på kliniken och artiklar om friskvård och hälsa!

Manuell medicin under och efter Graviditet

"Jag och min Naprapat kollega Anna Sjögren håller kurs i Manuell medicin under och efter Graviditet. Den är utformad bara för examinerade Naprapater och ger 13 fortbildningspoäng hos Svenska Naprapatförbundet.
Kursdatum: 28-29/9 2018

Tid: 9-17

Anmälan senast 14/9-2018

Pris: 5900 kr exkl. moms

Kursdeltagare: 10-15 personer (Vid för få anmälningar förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen med full återbetalning av anmälningsavgiften.

Björnstudien - Naprapati eller evidensbaserad läkarvård vid rygg och nackbesvär

"Naprapati eller evidensbaserad läkarvård vid rygg och nackbesvär – en randomiserad kontrollerad studie"

 

En studie kallad BJÖRN-studien har genomförts i ett samarbete mellan Naprapathögskolan och Karolinska Institutet av leg. naprapat Eva Skillgate, Naprapathögskolan och Karolinska Institutet, under ledning av professor Lars Alfredsson, Karolinska Institutet, och professor Eva Vingård, Uppsala Universitet. Studiedesignen är en så kallad randomiserad kontrollerad studie där försökspersonerna lottas till en av två behandlingsgrupper. Syftet med studien var att jämföra effekten av naprapati med effekten av evidensbaserad rådgivning av läkare med målet att få patienten att kunna bemästra sina besvär och att leva ett så normalt liv som möjligt med arbete och fysisk aktivitet. Stor vikt lades på att studien skulle ha en pragmatisk design, det vill säga att den skulle utvärdera behandlingarna så som de utförs i den kliniska verkligheten.

Sommarsemester 2017

15 juli tom 15 augusti. Alla akuta fall under den tiden hänvisas till vkrehab.se på nr 08-7370700.

"Naprapater kortar ortopedköer"

"Det visar ny forskningsrapport som har utförts vid Blekingesjukhuset i Karlskrona"  

- Det går att korta ortopedköer, spara skattepengar och minska lidandet genom att remittera vissa patienter till vård hos naprapat i stället för traditionell vård inom en ortopedklinik, säger Jan Arvidsson, ordförande för Svenska Naprapatförbundet.

"Foglossning var ett snett bäcken"

När Gabriella Bader var gravid i tionde veckan fick hon jätteont i ryggen och bäckenet. Hon hade svårt att gå och sitta.

”Foglossning”, sa barnmorskan. ”Det kommer att vara så här nu.”

Men Gabriella gick till en naprapat – och blev bra på 30 minuter.