Kurs i medicinsk manuell behandling under och efter graviditet

En höggravid patient kliver in på kliniken med smärta i bäckenet. Hur känner du dig som terapeut då? Lite osäker? Undviker du vissa saker för att du inte helt vet hur det kan påverka? Testbehandlar du och får resultat men vill kunna mer och känna dig mer säker på vad du kan göra och inte? Alternativt så behandlar du redan gravida men söker flera manuella verktyg!

Vill du hör lite mer om foglossning och se hur jag jobbar, titta på denna video där jag blir intervjuad av en av mina patienter. Video >>

Anna Sjögren, Leg Naprapat och Anna Hanfot, Leg Naprapat och Akupunktör

MÅLET MED KURSEN

Vad får du ut av det?

Lär dig biomekaniken i bäckenet under graviditet. Vad händer och varför. Vad sker med hållning, ligament, muskler, led och fashia.

Efter kursen så kommer du veta exakt vad du kan göra och inte med dagens forskningsläge. Du kommer kunna förklara varför vissa saker sker för dina gravida och postgravida patienter och du kommer att ha fått en rik behandlingsmanual att ta till.

Vårt mål är att du efter kursen känner dig självsäker i behandling av denna patientgrupp och fått mycket ny inspirerande kunskap och tekniker. Och dessutom få fantastiska behandlingsresultat på kliniken, de gravida behöver er!

All behandling i bäckenet
kommer att vara extern.

Vad innehåller kursen?

Vi väcker gamla tekniker till liv men lägger även till nya. Diffdiagnostik, övriga diagnoser i resten av kroppen kommer även gås igenom. Råd om förlossning och tiden efteråt. Stor del av tiden läggs på det praktiska med oss kursledare ständigt närvarade för frågor, tips och instruktioner.

Allt från dropptekniker, akupunktur, behandling av symfyser och svanskotor, all form av PGP och PLBP smärtor, träning och hemövningar. Men även lära sig scanna av hållningen av den gravida kroppen och hur vi kan använda vår fantastiska naprapati, det vi redan har i verktygslådan, på dessa patienter med goda resultat.