NAPRAPATIN

Diagnostiserar med en helhetssyn på människan.

Naprapatin är en vidareutveckling av kiropraktiken och härstammar från USA. Den kombinerar stretching och massage för muskulaturen med manipulation och mobilisering av ryggraden och andra leder.
Naprapatin är den idag mest framgångsrika formen av modern ortopedisk medicin. Naprapathögskolan i Stockholm utbildar naprapater i Sverige. Utbildningen är fem år varav ett år är praktiktjänstgöring för att få den legitimation som sedan 1994 utfärdas av Socialstyrelsen.
Naprapati har gång på gång visat sig vara den i särklass mest effektiva behandlingsformen vid ryggbesvär. En stor studie vid Karolinska Institutet visade att naprapati var upp till fyra gånger så framgångsrikt som evidensbaserad läkarvård.

Hur går behandlingen till?

En behandling börjar med att Du får berätta din sjukhistoria (anamnes) och vi upprättar en journal.
Därefter gör jag en undersökning som syftar till att finna vad problemet kommer av så vi vet vad som skall korrigeras.
Korrigering består av manuell naprapatbehandling av mig bestående av manipulation och mobilisering av kotor/leder samt muskelbehandling som massage, pressure, stretching men även akupunktur och elterapi kan förekomma.
Sista delen i att korrigera problemet, så att det försvinner men även minskar risken för återkommande besvär är hemövningar. Stretch och/eller träningsråd men också råd till förändringar av arbetsplats/ergonomi eller kroppshållning.

Varje behandlingstillfälle är ca 45 minuter och antalet behandlingar är väldigt individuellt.

Gör det ont?

Ja, smärtfritt är det sällan. Smärtan är dock inte farlig eller bestående. Många beskriver det som ”skönont”.

Dock är jag väldigt noga med att höra hur du på bänken mår och tar det försiktigare om det blir för jobbigt.

Du bestämmer nivån och detta uppskattas mycket av mina patienter.